MCCS and Mirage Samenwerking

MCCS en Mirage slaan de handen ineen.

2020 begint als een goed jaar voor MCCS en Mirage. Wij kunnen met trots melden dat beide partijen met elkaar gaan samenwerken om de klanten van zowel MCCS als ook Mirage beter te kunnen bedienen en synergievoordelen te benutten. MCCS en Mirage hadden al de gemeenschappelijke slogan : ‘Make IT Work’, maar nu zullen wij ook kennis met elkaar gaan delen. Dit zal als resultaat hebben dat onze dienstverlening nog beter wordt.

Door de samenwerking beschikken wij over meer IT-professionals, die tezamen over meer kennis op verschillende IT-gebieden beschikken, waarmee wij onze klanten een hogere mate van betrouwbaarheid en kwaliteit kunnen bieden. MCCS en Mirage zullen zich beide blijven richten op het bieden van Systeembeheer, Clouddiensten, Back-up, Support, VoIP & Mobiel, Wifi & Internet, Printers en Security.

Mirage zal MCCS gaan ondersteunen in ICT Beheer en een dedicated Service desk. MCCS is in de afgelopen jaren gegroeid in het MKB Systeem beheer en in zijn 4Passwords.com privileged accountmanagement (PAM) security onderdeel en wij willen de flexibiliteit en betrouwbaarheid blijven waarborgen voor onze MKB Systeem beheer klanten door middel van deze samenwerking.

MCCS zal met deze uitbreiding van capaciteit zijn PAM as a service diensten verder kunne gaan uitbreiden met de oplossing Secret Server van Thycotic Software. Dit is een oplossing die de mogelijkheid biedt om wachtwoorden en beheers toegang op een veilige manier te bewaren en beheren. Dit is een aspect welke steeds belangrijker wordt voor bedrijven om bijvoorbeeld datalekken te voorkomen.

Wat betekent dit voor U als klant van MCCS?

Voor u veranderd er niet veel. behalve dat u meer MCCS Collega's aan de lijn zult krijgen. De samenwerking betekent voor u dat er altijd iemand klaar staat voor uw vragen. U kunt terecht bij onze supportafdeling voor technische ondersteuning. Dit zal betekenen dat wij tijdens kantooruren voor u alleen nog beter bereikbaar zijn per telefoon, per e-mail en via de website.

Wat betekent dit voor U als klant van Mirage?

Voor de klanten van Mirage zal ook alles hetzelfde blijven. Door de samenwerking met MCCS heeft Mirage meer professionals met meer verschillende expertises. Hiermee zal de kwaliteit van onze diensten ook nog meer geborgd worden.

Jan Dijk

Directeur Eigenaar MCCS & Systems Architect

Het doorgronden van de uitdaging van de klant en daarbij de juiste oplossing realiseren is voor mij de uitdaging.

Arjan Bredzė

Directeur/Eigenaar Mirage ICT Services

Nieuwe mensen ontmoeten en samen wat bereiken. Dat is sinds de oprichting in 1996 het leukste aan mijn werk.

Vragen?

Wij kunnen begrijpen dat u vragen zou kunnen hebben. Voor supportvragen is de supportdesk bereikbaar via het telefoonnummer 088 2356 200 (optie 1). Voor sales gerelateerde vragen kunt u contact opnemen via 088 2356 200 (optie 3)


Managed Central Computing Systems (MCCS)
4Passwords.com is een onderdeel van MCCS